Hayatımız içerisinde davranışlarımızı oluşturan ve şekillendiren birçok faktör vardır. Bu faktörler arasında inançlarımız, alışkanlıklarımız, kabul ettiğimiz doğrularımız en başta gelir.. Tabii bu faktörler ile beraber tüm toplumun davranışlarını oluşturan ve şekillendiren önemli bir faktör daha vardır. O faktör de; insanların…
Kategori: ELEŞTİRİ
Toplumsal ve Bireysel problemlerin , neden var olduğunu , bireyleri nasıl etkilediğini , bu problemler karşısında ne yapmamız gerektigini açıklıyoruz
Sevgili dostlar bugün sizlere, Geert Hofstede’nin sosyal bilimlerde kabul görmüş “Güç mesafesi” isimli çalışmasından bahsetmek istiyorum. Çünkü dostlar, bu çalışma aslında toplumsal bir gerçekliğimizi ve toplumsal olarak bazı davranışları neden sergilediğimizi bizlere açıklamaktadır. Bunu anlamak için öncelikle güç mesafesi nedir?…
Makalemize ilk olarak kişisel gelişim nedir? Sorusunun cevabı ile hızlıca başlayalım. Kişisel gelişim: “Bireyin kendisini fiziksel ve mental açıdan geliştirmesi, mevcut durumunu biraz daha öteye taşıması işi” olaraktan tanımlanabilir ve kişisel gelişim olgusu günümüz dünyasında, toplum tarafından çok fazla benimsenmiştir….
Hayat içerisindeki psikolojik hastalıkların, tehlike oranını belirleyecek bir kriter belirtmemiz istense, benim belirteceğim kriter “Var olan sorunun kendisini fark ettirmemesi” kriteri olur. Nitekim insan, sorununu fark edemez ise çözümünü bulamaz ve bir kısır döngü içine girer. Bu kısır döngünün içine…
Sosyal medyada uygulamalar, bizlere her an bilgi, öğreti sunan sadık hizmetkarlarımızdır. Bizlere sunulan bu bilgilerin ve öğretilerin, ister istemez etkisi altında kalırız. Mesela yakın arkadaşımızdan bir tanesinin, sosyal ortamlara girmesi ve bunu hesabında paylaşması sonucunda “Ben neden evde yatıyorum?” diye…